logo

Afl. 9: ‘Laten we vooral even de kat uit de boom kijken’

Wat moet je als belegger met tegenstrijdige signalen van financiële beleidsmakers? En hoe kun je jezelf beschermen tegen of juist inspelen op volatiliteit op de huidige beurs? Presentator Gerben van Driel spreekt erover met vier experts uit de beleggingswereld. 

Bulls & Bears is de wekelijkse beleggingstalkshow waarin presentator Gerben van Driel samen met vier gasten inzoomt op het reilen en zeilen op de beursvloer. Er wordt over actualiteiten gespreken, de studiogasten delen hun visie én er is plek voor smalltalk. De experts van deze week zijn: Martijn Rozemuller (CEO Europe – VanEck), Corné van Zeijl (beursanalist), Maurice Lemans (portfoliomanager Auréus) en Justin Blekemolen (beleggingsexpert LYNX).

Kijk hier de uitzending terug

Update AEX

De AEX levert punten in. Rozemuller geeft uitleg over wat er op de beurs gaande is. “Zo graag zou ik weer eens vertellen dat het een fantastische week is en alles omhoog gaat, maar het is kommer en kwel. We kunnen niet om het nieuws rondom de Deutsche Bank heen.” De beursexpert zoomt in op wat er bij de bank van onze oosterburen aan de hand is. Blekemolen vult aan door een blik op de beurskoersen te werpen.

Overname Credit Suisse

Eerder dit seizoen wankelde Credit Suisse. Afgelopen week gaf de Zwitserse overheid aan dat ze graag wilden dat Credit Suisse zou worden overgenomen. Het Zwitserse UBS, voormalig concurrent, heeft het voor drie miljard euro gekocht. Lemans vertelt waarom obligatiehouders van Credit Suisse woedend zijn en legt uit wat coco’s zijn.

Volatiliteit op de beurs

Naast nervositeit is volatiliteit een kernwoord in deze beleggingsperiode. Hoe bescherm je je tegen een volatile beurs óf hoe kun je hier juist op inspelen? De experts zetten uiteen hoe ze met het huidige beursklimaat omgaan. Van Zeijl: “In principe is het een angstmeter. Hoe groter de angst, hoe beter je kunt beleggen. Waarom? Als een groot deel van de beleggers uit de markt wegloopt, dan blijven de koopjes over.”

Bruikbear / Bullshit?

In het item ‘Bruikbear / Bullshit’ wordt wekelijks een uitspraak of opinie uitgelicht en draait het om de vraag: Is het ‘bruikbear’ of ‘bullshit’? Deze week pakt Van Driel er een quote over emerging markets bij: “Emerging markets are looking more attractive more and more.” Hoe kijken de beleggingsexperts tegen deze uitspraak aan?

De uitzending wordt afgesloten met een vooruitblik op de komende beursweek.