logo

Afl. 6: Verstandig beleggen in opties en ETF’s? Experts geven tips

Deze week een andere Bulls & Bears-uitzending dan je gewend bent. Presentator Gerben van Driel gaat in deze Academy-editie met experts niet in op actualiteiten, maar op de fijne kneepjes van beleggen. Hoe kun je met opties aandelen met korting kopen? En hoe kan het dat twee ETF’s op dezelfde index tóch verschillend rendement kunnen opleveren? Dit en meer in deze speciale uitzending.

In deze bijzondere uitzending van Bulls & Bears gaat presentator Gerben van Driel samen met zijn twee gasten – Martijn Rozemuller (CEO Europe – VanEck) en Peter Siks (beleggingstrainer Saxo & auteur) – meer de diepte in omtrent beleggen in opties en ETF’s. Veelgestelde vragen, veelvoorkomende scenario’s, risico’s en tips komen ter sprake. 

Kijk hier de uitzending terug

Beleggen in ETF’s

Veel beleggers hebben ETF’s, is er dan nog wel zo veel niet over bekend? Rozemuller: “Meer dan we denken. Door de niet al te intuïtieve naam ‘ETF’ kunnen beleggers het beeld van complex krijgen. Ik hoop uit te leggen dat ze eigenlijk behoorlijk eenvoudig zijn en iedereen ze kan begrijpen.” Rozemuller geeft tekst en uitleg bij wat ETF’s zijn, of je automatisch gespreid bezig ben en waarom de ene ETF de andere niet is.

Beleggen in opties

Bij het woord ‘opties’ denkt presentator Gerben van Driel gelijk aan turbo’s, sprinters, hefbomen, gekkigheid. “Daar moet je toch van wegblijven?” Siks bevestigt dat dit het gevoel is wat veel beleggers herkennen. “Ik ben juist van mening dat opties heel veelzijdig toepasbaar zijn, en in die zin is het een veel intelligenter beleggingsproduct dan bijvoorbeeld een turbo.” De beleggingstrainer gaat tijdens de Bulls & Bears Academy in op twee verschillende strategieën hoe in opties te beleggen. “Beide strategieën zijn defensieve strategieën die je ook als aandelenbelegger kunt gebruiken óf om minder risico te nemen óf om rendement te maken in een markt die zijwaarts gaat.”