logo

Afl. 3: Wat moet je als belegger met Artificial Intelligence?

Zijn de ontwikkelingen rondom Artificial Intelligence interessant om als belegger in de gaten te houden? Wie wint de AI-chatbot race op de beurs? En zagen we deze week het begin van het einde van Google? Dit en meer in de derde aflevering van Bulls & Bears.

In de wekelijkse beleggerstalkshow Bulls & Bears zoomt presentator Gerben van Driel samen met vier experts in op opvallend beursnieuws. Deze week zijn te gast: Martijn Rozemuller (CEO Europe – VanEck), Corné van Zeijl (beursanalist), Bas Heijink (technisch analist ING Investment Office) en Peter Siks (beleggingstrainer Saxo & auteur).

Kijk hier de uitzending terug

Terugblik beursweek

Het was een goede beursweek mede omdat het Europees Parlement actie onderneemt om ETF’s de wind in de zeilen te geven. Volgens Rozemuller voelt dit als mosterd na de maaltijd. Toch is hij blij met het nieuws. Hij legt uit wat dit voor beleggers in het algemeen betekent. Vervolgens analyseert Heijink de AEX. In wat voor type markt bevinden we ons? En welk patroon ziet hij historisch gezien aankomen? 

Eerst Shell, nu BP

Vorige week kwam de recordwinst van Shell nog ter sprake, deze week is er veel te zeggen over de cijfers van BP. Ook een Brits bedrijf, ook een oliemaatschappij en ook superwinsten. Beursanalist Van Zeijl uit zijn verbazing over het feit dat de Tweede Kamer hier hélemaal niets over zegt. “Vreemd wel, want bij Shell is iedereen boos, bij BP is iedereen stil.”

Google slaat flater met AI

Artificial Intelligence domineerde de afgelopen dagen het nieuws. Er is een soort wapenwedloop tussen Google / Alphabet en Microsoft losgebarsten. Alphabet kwam vervroegd met cijfers, introduceerde hun AI-chatbot BARD en kreeg niet veel later al een tik op de neus. De experts leggen uit wat er finaal fout is gegaan, waarom AI zo’n ding is, en hoe Microsoft en Google elkaar bij de zoekmachine gaan tegenkomen. Presentator Gerben van Driel stelt zijn gasten de vraag waar de voorkeur van de experts naar uitgaat: aandeel Microsoft of Google?

Bruikbear / Bullshit?

In het item ‘Bruikbear / Bullshit’ wordt een uitspraak of opinie uitgelicht en draait het om de vraag: Is het ‘bruikbear’ of ‘bullshit’? Deze week blikt Van Driel terug op een tip (oktober jl.) van beurshandelaar Pim Bertens om in Rabobank Certificaat in te stappen. Moeten we daar als beleggers wat mee of kunnen we het laten varen?

De uitzending wordt afgesloten met een vooruitblik op de komende beursweek.