logo

Afl. 2: Is de glans van Big Tech bedrijf Apple er af?

Wat moet je als belegger over het aandeel Meta weten na de mega koerssprong van afgelopen week? Welk Amerikaans techbedrijf staat er moment het best voor? En welk aandeel kiezen de experts: Apple, Amazon of Meta? Gerben van Driel vraagt het zijn gasten van deze week.

In de wekelijkse beleggerstalkshow Bulls & Bears zoomt presentator Gerben van Driel samen met vier experts in op de beurs, beleggen en cryptocurrency. Er is aandacht voor actualiteiten, de studiogasten delen hun visie én is er plek voor smalltalk. De beursexperts van deze week zijn: Martijn Rozemuller (CEO Europe – VanEck), Niels Koerts (analist IEX), Pim Bertens (professioneel beurshandelaar) en Suleyman van Landewijk (LYNX).

Kijk hier de uitzending terug

Terugblik beursweek

Traditiegetrouw wordt de uitzending dichtbij huis afgetrapt met een terugblik op de AEX. Wat was het voor een week? Volgens Rozemuller gebeurde er van alles en was er veel beweging te zien met als hoogtepunt dat de AEX flink hard omhoog ging. Van Landewijk en Bertens leggen uit hoe deze tendens te verklaren is. Verder gaat Rozemuller in op de vraag waarom de FED zo’n belangrijke instantie voor het Nederlandse beurswezen is.

Koerssprong aandeel Meta

De afgelopen periode deed het aandeel Meta (het bedrijf achter o.a. Facebook, Instagram en WhatsApp) het al aardig, maar in de eerste week van februari maakte het een gigantische koerssprong. Hoe verklaren Van Landewijk en Koerts deze koersstijging?

Attentie voor aandeel Apple

Apple behoort tot de allergrootste Big Tech bedrijven van de wereld. Een ijzersterk merk dat niet meer uit de dagelijkse dag is weg te denken, maar is de glans er af nu de cijfers tegenvielen? Koerts: “De cijfers vielen inderdaad op alle fronten tegen, alleen wil ik wel enigszins voorzichtig zijn, want het gaat over één kwartaal. Voor veel consumenten zijn hun producten eerste levensbehoeftes, dus Apple zal een hoeksteen in de beleggingsportefeuille blijven.” 

Recordwinsten voor Shell

Waar Shell tot een aantal jaren geleden tot het rijtje favoriete aandelen behoorde, zitten ze nu in de hoek waar de klappen vallen. Rozemuller: “In een jaar waarin wij worden geconfronteerd met hoge energierekeningen, valt de recordwinst van ruim € 42 miljard niet overal even lekker.” Hoe kijken de experts naar deze ontwikkeling?

Wie van de drie

In ‘Wie van de Drie’ worden elke week drie aandelen, sectoren of – zoals deze editie – regio’s naast elkaar gezet en stelt presentator Gerben van Driel de vraag waar de voorkeur van de experts naar uitgaat. Deze week: Apple, Meta of Amazon, wie van de drie mag het worden?

De uitzending wordt afgesloten met een vooruitblik op de komende beursweek.