logo

Afl. 11: Stijgt de goudkoorts onder beleggers?

Welke AEX-fondsen zijn het waard om in de gaten te houden? En goud koerst richting all time high, wat zegt dat en is het koopwaardig? Presentator Gerben van Driel bespreekt het met zijn beursgasten van deze week.

Bulls & Bears is de wekelijkse beleggingstalkshow waarin presentator Gerben van Driel samen met vier gasten inzoomt op het beurswezen. De actualiteiten passeren de revue, de experts delen hun visie over uitgelichte aandelen én er is ruimte voor smalltalk. De beleggingsexperts van deze week zijn: Martijn Rozemuller (CEO Europe – VanEck), Wouter Slot (technisch analist Tostrams / IEX), Pim Bertens (professioneel beurshandelaar) en Suleyman van Landewijk (LYNX).

Kijk hier de uitzending terug

Update AEX

Wekelijkse vaste prik is de terugblik op de AEX. Hoe heeft het het deze week gedaan? Volgens Rozemuller valt er weinig spannends over de beurskoers te melden, behalve dat de AEX iets hoger de week eindigde dan begon. Echter, de beurs wordt door heel droevig nieuws gedomineerd. Gerenomeerd technisch analist Edward Loef blijkt ongeneeslijk ziek te zijn. Na de nodige financiële tegenslagen is er een schuld ontstaan. Omdat vrienden van Loef willen voorkomen dat zijn vrouw en vier kinderen na de crematie met financiële problemen achterblijven en noodgedwongen dierbare spullen moeten verkopen, hebben vrienden een doneeractie opgezet. Mocht je iets kunnen missen, dan kun je je gift hier doneren. Alvast bedankt!

Veel beweging op de huizenmarkt

De afgelopen tijd is er veel gaande op de woningmarkt. “Na de gestegen rente kon het niet uitblijven dat de markt een keer een tik zou krijgen. Dat is gebeurd,” aldus Rozemuller. “Er is bekend geworden dat de nieuwbouwmarkt te lijden heeft onder deze tendens. Dit zou z’n weerslag op het consumentenvertrouwen en het economische sentiment kunnen hebben.” Van Landewijk stelt dat ze onlangs een beleggingsonderzoek hebben uitgevoerd, waarmee ze hebben gepeild hoe het met het beurssentiment is gesteld. “Men is in afwachting van meer zekerheid en ervaart momenteel economische onzekerheid. Maar liefst 19% van de ondervraagden geeft aan de stap richting goud te zetten.” Is dit volgens Bertens en Slot een verstandige zet?

Tevens wordt er op interessante AEX-aandelen ingezoomd. Wat zijn volgens de beursexperts opmerkelijke aandelen om in de gaten te houden? Het Chinese TENCENT, Ahold Delhaize, ASML en bierbrouwerij Heineken zijn enkele van de blikvangers. Breed beleggen blijkt het advies.