logo

Afl. 10: Is het gevaar voor een bankencrisis definitief geweken? Experts twijfelen

Wat moet je als belegger met de stilte na de storm? En vaak is er aandacht voor grote beursgenoteerde ondernemingen, maar zijn de kleine bedrijven niet veel aantrekkelijker? Presentator Gerben van Driel bespreekt het met zijn gasten van deze week.

Bulls & Bears is de wekelijkse beleggingstalkshow waarin presentator Gerben van Driel samen met vier gasten inzoomt op het beurswezen. Er is aandacht voor actualiteiten, de studiogasten delen hun visie én er is plek voor smalltalk. De experts van deze week zijn: Hans Oudshoorn (beleggingstrainer Saxo Bank en auteur), Corné van Zeijl (beursanalist), Bas Heijink (technisch analist ING Investment Office) en Niels Koerts (aandelenanalist IEX).

Kijk hier de uitzending terug

Status AEX

Van Driel werpt samen met zijn gasten een blik op de AEX. Oudshoorn stelt dat we de bankenpaniek achter ons hebben gelaten. “Wereldbeurzen liggen zo’n twee à drie procent hoger, dus we kunnen stellen dat het de goede kant opgaat. Gezien hoe beleggers reageren en het inflatiecijfer, lijkt het erop dat we de bankencrisis achter ons laten.” Of het er volgens Heijink positief uitziet? “Ik denk het niet. Wel zie ik dat er veel euforie in de markt zit. De rente zit in een stijgende trend, olie is dalend en goud is stijgend. Naar mijn mening ziet het er dan ook niet uit dat we een bull market voor aandelen kunnen verwachten.” Van Zeijl en Koerts sluiten af met hun visie op de (macro-economische) markt. 

Aandelen Philips

De week zat vol interessant bedrijfsnieuws. Vooral Philips valt op, een aandeel dat veel particuliere beleggers in hun portefeuille hebben. Koerts: ” De topman gaf aan dat zij de zaak inzake de haperende slaapapneu-apparaten willen schikken. Dit leidt tot een redelijke opluchtingsrally onder beleggers.” Toch heeft hij nog zo zijn bedenkingen omtrent het aandeel. Delen de overige experts dezelfde mening?

Kleine bedrijven, interessante investeringen

Vaak wordt er over aandelen van de grote marktspelers gesproken, maar hoe zit het eigenlijk met de kleine(re) bedrijven? Zijn er interessante kleine bedrijven om als belegger iets mee te doen? De experts geven namen en rugnummers.

Bruikbear / Bullshit?

In het item ‘Bruikbear / Bullshit’ wordt wekelijks een uitspraak of opinie uitgelicht en draait het om de vraag: Is het ‘bruikbear’ of ‘bullshit’? Deze week viel Van Driel de quote op: “Size matters. In general, small cap stocks perform better than large cap stocks due to the law of large numbers. Small cap stocks outperformed large cap stocks.” Moeten we hier als beleggers wat mee of kunnen we deze uitspraak laten varen?

De uitzending wordt afgesloten met een vooruitblik op de komende beursweek.