logo

Afl. 1: Vliegende start voor beursjaar 2023

Wat moet je als belegger denken van de zeer positieve start van het nieuwe beursjaar? En welke regio heeft de beste vooruitzichten voor komend jaar: Europa, VS of China? Gerben van Driel vraagt het de experts van deze week.

In de wekelijkse beleggerstalkshow Bulls & Bears zoomt presentator Gerben van Driel samen met vier experts in op de beurs, beleggen en cryptocurrency. Er is aandacht voor actualiteiten, de studiogasten delen hun visie én is er plek voor smalltalk. De beursexperts van deze week zijn: Peter Siks (beleggingstrainer Saxo & auteur), Corné van Zeijl (beursanalist), Bas Heijink (technisch analist ING Investment Office) en Pim Bertens (professioneel beurshandelaar).

Kijk hier de uitzending terug

Positief gestemde AEX

Het nieuwe seizoen van Bulls & Bears wordt afgetrapt met een terugblik op de afgelopen beursmaand. In december bungelde de AEX nog onder de 700 punten. Een maand later is dat gestegen naar rond de 750. Volgens de experts is dit een bijzondere beweging te noemen. Hoe verklaren zij deze positieve tendens? 

Bruikbear / Bullshit?

In het item ‘Bruikbear / Bullshit’ wordt wekelijks een uitspraak of opinie uitgelicht en draait het om de vraag: Is het ‘bruikbear’ of ‘bullshit’? Deze week kwam Van Driel de uitspraak tegen: ‘Markten maken een duidelijke ‘risk on’-beweging.’ Moeten we daar als (beginnende) beleggers wat mee of kunnen we het laten varen?

Verder: In ‘Wie van de Drie’ worden elke week drie aandelen, sectoren of – zoals deze editie – regio’s naast elkaar gezet en wordt de vraag gesteld wie van de drie het meest kansrijk is. Presentator Van Driel trapt het nieuwe programma-item af met Europa, de VS en China: wie van de drie mag het volgens de gasten worden? 

De uitzending wordt afgesloten met een analyse van het losgebarsten (kwartaal)cijferseizoen én een vooruitblik op de komende beursweek.