logo

Afl. 2: TINA wordt TARA, wat moet je doen? 

Het derde seizoen van Bulls & Bears is alweer in volle gang. In deze wekelijkse beleggerstalkshow van RTL Z is aandacht voor actualiteiten, komen meningen van verschillende experts voorbij en is er volop ruimte voor fun. In de eerste aflevering van dit derde seizoen komen onder andere de stijgende rente en energiecrisis voorbij. Deze week: chaos in Groot-Brittannië, Apple versus Meta en TINA wordt ingeruild voor TARA…

Op de banken bij Gerben schuiven deze week de volgende gasten aan: Corné van Zijl van Actiam, Jimmy van BUXzero, Martijn Rozemuller van Van Eck en professioneel beurshandelaar Pim bertens. Ook in de studio aanwezig: Bas Heiijnk, technisch analist bij ING Investment.

Chaos in Groot-Brittannië

Ze bespreken de economische chaos in Groot-Britannië en de invloed hiervan op de beurs. En wat zou er gebeurd zijn als Engeland met euro’s in plaats van ponden zou betalen? “Als ze toentertijd met de euro mee waren gegaan, hadden we nu de grootste financiële crisis ooit gehad.”, aldus Van Zjjl.

TINA wordt TARA

Goldman Sacks communiceerde deze week dat TINA (there is no alternative) wordt ingeruild voor TARA (there are reasonable alternatives). Maar wat zijn die alternatieven dan? “Rabobak Ledencertificaten”, aldus Pim Bertens. “Die stonden op 140, staan nu op 90 en rendeert nu rond 7,2 procent netto maar let wel op dit is een uitgestelde lening. Dus al Rabobank ooit failliet gaat krijg je je geld niet terug, een risicovol product dus.”

Benieuwd naar de andere alternatives? Kijk de hele aflevering hier terug: